Solstingsbullar
Solstingsbullar
17 ingredienser
Fyllda bullar med smak av drinken mojito. Degen smaksätts med färsk hackad mynta, vaniljkrämen med rom och sockret som bullarna vänds i precis före servering är blandat med finrivet limeskal.
Ingredienser
Vetedeg
- 150 g smör
- 250 g mjölk
- 250 g vatten
- 50 g jäst
- 0,5 tsk salt
- 120 g strösocker
- ca 900 g vetemjöl
- 1 kruka färsk mynta, hackad
Vaniljkräm
- 500 g mjölk
- 110 g strösocker
- 35 g majsstärkelse
- 1 vaniljstång
- 120 g äggula
- ev rom
Garnering
- smör, smält
- strösocker
- limefrukt, finrivet skal
Gör så här
Vetedeg
- Smält smöret. Häll sedan i mjölken och vattnet i kastrullen. Låt det bli fingervarmt.
- Smula sedan i jästen och tillsätt salt och sockret.
- Blanda i mjölet, lite i taget, samt myntan. Knåda degen tills den blir smidig och lös. Den ska inte klibba.
- Knåda på lite mjöl på bordet och dela upp den i 20 lika stora bitar.
- Rulla dem till släta bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
- Täck över dem och låt jäsa i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Vaniljkräm
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
- Koka upp mjölk, hälften av sockret och vaniljstång samt frön.
- Ta av från värmen och låt stå i 10 minuter.
- Vispa ihop resten av sockret, majsstärkelse och äggulorna.
- Häll i lite av den varma mjölken så att det får samma temperatur. Häll tillbaka till kastrullen och koka upp under omrörning.
- Tillsätt smöret och ev rom efter smak. Ta upp vaniljstången och låt svalna.
- Fyll krämen i en spritspåse.
Fyllning och gräddning
- Efter jäsningen, gör hål i bullarna med en sax.
- Fyll krämen i de klippta hålen.
- Grädda i ugnen 5-7 minuter.
- Låt bullarna svalna något.
- Blanda socker och limeskal.
- Pensla bullarna med smält smör och vänd dem i limesocker.