Saftig, mjuk och enkel att baka, en klassisk sockerkaka går alltid hem. Den friska glasyren av florsocker och citronsaft ger kakan en söt syrlighet. Slå på klippet och få Camilla och Badrans tips på hur du får sockerkakan perfekt!
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Smörj din form noggrant med smör.
Börja med att göra sockerkakssmeten. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Rör ner mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och det rivna citronskalet. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen samt olja och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda sockerkakan i ugnen i 30-40 minuter tills att en sticka kommer ut torr när du sticker ner den i kakan.
Låt sockerkakan svalna lite innan du vänder upp den på ett galler eller fat.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Ringla glasyren över sockerkakan.