Sockerkaka, grundrecept

POPULÄRT
Sockerkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sockerkaka, grundrecept

2086

3 steg att laga

8 ingredienser

ca 40 m

Sockerkaka är det enklaste och det allra, allra godaste till kaffet. Vaniljsockret kan ersättas med rivet citronskal.

läs mer
Annons
Chokladtarta

Lyckas med tårtor!

Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Se smakprov >

Ingredienser

portioner10 portioner
  • matfett och ströbröd till formen
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  2. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  3. Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.