Sockerkaka, grundrecept
Sockerkaka, grundrecept
7 ingredienser
ca 40 m
Sockerkaka är det enklaste och det allra, allra godaste till kaffet. Vaniljsockret kan ersättas med rivet citronskal.
Tips: Vill du göra en tigerkaka tar du bort en tredjedel av smeten. Häll de första två tredjedelarna i formen. Smaksätt den sista tredjedelen med 1 msk kakaopulver. Rör ner den med en gaffel så blir kakan vackert strimmig.
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
Till formen:
- matfett och ströbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
- Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.