Sobanudlar med kycklingfärs, pak choy och shiitake

24 röster
25 m
4

Sobanudlar kommer från Japan, görs på bovetemjöl och har en nötig smak.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g sobanudlar
  • 300 g kycklingfärs
  • 2 huvuden pak choi
  • 6 salladslökar
  • 250 g shiitake
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • neutral rapsolja, att steka i

Sås

  • 0,5 dl oystersauce
  • 1 msk svart bönpaste eller svart bönsås (finns på asiatiska hyllan)
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Koka sobanudlarna 1 minut kortare än anvisningar. Skölj av med iskallt vatten och droppa av väl i durkslag
  2. Blanda alla ingredieserna till såsen. Ställ åt sidan.
  3. Skär pak choi och salladslök i ca 4 cm bitar. Om svampen är stor, riv i mindre bitar. Stek svampen i en wok eller stor stekpanna på hög värme till gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  4. Hetta upp pannan igen och stek kycklingfärsen på hög värme till genomstekt. Tillsätt pak choi och salladslök och låt steka med i 1 minut. Vänd ner svamp, nudlar och sås och låt det hela steka ihop i 2 minuter.
  5. Strössla över sesamfrön och servera genast.
16 september 2017

Laddar fler recept