Sobanudlar med kycklingfärs, pak choy och shiitake
Sobanudlar med kycklingfärs, pak choy och shiitake
13 ingredienser
25 m
Sobanudlar kommer från Japan, görs på bovetemjöl och har en nötig smak.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 400 g sobanudlar
- 300 g kycklingfärs
- 2 pak choi, huvuden
- 6 salladslökar
- 250 g shiitakesvamp
- 3 msk rostade sesamfrön
- neutral rapsolja, att steka i
Sås
- 0,5 dl ostronsås
- 1 msk svart bönpaste eller svart bönsås (finns på asiatiska hyllan)
- 3 msk japansk soja
- 3 msk strösocker
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 msk sesamolja
Gör så här
- Koka sobanudlarna 1 minut kortare än anvisningar. Skölj av med iskallt vatten och droppa av väl i durkslag
- Blanda alla ingredieserna till såsen. Ställ åt sidan.
- Skär pak choi och salladslök i ca 4 cm bitar. Om svampen är stor, riv i mindre bitar. Stek svampen i en wok eller stor stekpanna på hög värme till gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
- Hetta upp pannan igen och stek kycklingfärsen på hög värme till genomstekt. Tillsätt pak choi och salladslök och låt steka med i 1 minut. Vänd ner svamp, nudlar och sås och låt det hela steka ihop i 2 minuter.
- Strössla över sesamfrön och servera genast.