Snöbollar med pärlströssel

Snöbollar
Foto: TV4
Elisabeth Högberg
Elisabeth Högberg

Snöbollar med pärlströssel

Av: Elisabeth Högberg

Från: Hela Sverige bakar

11 ingredienser

Elisabeths frukt- och nötbollar som doppas i vit choklad och dekoreras med strössel.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 dl naturella cashewnötter (eller andra nötter)
  • 150 g dadlar (urkärnade)
  • 2 msk kakao
  • 2-3 msk kokos
  • 1 msk kokosolja
  • 2-3 msk kakaonibs
  • flingsalt
  • ev vatten
  • 150 g vit bakchoklad
  • pärlor (strössel)
  • rosa pastafärg

Gör så här

  1. Börja med att mixa nötterna tillsammans med kakaon och kokosen i en matberedare (lite grovt gör inget).
  2. Lägg ner dadlarna, kakaonibsen, kokosolja och en nypa flingsalt och fortsätt mixa till en ganska fast massa som håller ihop bra. Om den blir för trög och fast så ha i lite vatten.
  3. Forma till bollar i valfri storlek och ställ kallt.
  4. Smält sedan chokladen över vattenbad. Doppa bollar i chokladen och ställ i frysen.
  5. Färga den del av vit choklad som blev över efter doppet rosa.
  6. Ta fram bollarna, doppa en sked eller liknande i den rosa chokladen och ringla/skvätt/stänk på som dekoration. Toppa med fina pärlor.