Snabba ost- och spenatbollar med makaroner

Snabbmakaroner och spenatbollar
Foto: Kungsörnen

Snabba ost- och spenatbollar med makaroner

8 ingredienser

20 m

Makaroner med köttbullar är en klassisk familjemiddag som alltid blir uppskattad. I det här receptet har köttbullarna blivit uppdaterade till fräscha spenatbollar som snabbt blir en lika självklar favorit.

Spaghetti Kungsörnen

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Spaghetti

Ingredienser

portioner
  • 5 dl Kungsörnen Snabbmakaroner

Spenatbollar

  • 400 g fryst bladspenat
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad
  • 1 ägg
  • 100 g ost, riven
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Tina spenaten och pressa ur all vätska ordentligt.
  2. Stek hackad lök i smör tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och stek ytterligare någon minut.
  3. Blanda spenat och lök med ägg, riven ost, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar. Forma smeten till 20-30 bollar. Hetta upp olja och en klick smör i en stekpanna. Stek spenatbollarna på̊ medelvärme tills de är genomstekta.
  4. Servera spenatbollarna med nykokta makaroner och gärna riven parmesan och hackad persilja.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Makaroner med halloumi och tomatsås_01

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla pastarecept

Läs mer