Snabba ost- och spenatbollar med makaroner

Foto: Kungsörnen
Snabba ost- och spenatbollar med makaroner
8 ingredienser
20 m
Makaroner med köttbullar är en klassisk familjemiddag som alltid blir uppskattad. I det här receptet har köttbullarna blivit uppdaterade till fräscha spenatbollar som snabbt blir en lika självklar favorit.
Ingredienser
- 5 dl Kungsörnen Snabbmakaroner
Spenatbollar
- 400 g fryst bladspenat
- 0,5 gul lök
- 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad
- 1 ägg
- 100 g ost, riven
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Gör så här
- Tina spenaten och pressa ur all vätska ordentligt.
- Stek hackad lök i smör tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och stek ytterligare någon minut.
- Blanda spenat och lök med ägg, riven ost, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar. Forma smeten till 20-30 bollar. Hetta upp olja och en klick smör i en stekpanna. Stek spenatbollarna på̊ medelvärme tills de är genomstekta.
- Servera spenatbollarna med nykokta makaroner och gärna riven parmesan och hackad persilja.
TIPS!