Snabba glasmästarsillen

Snabba glasmästarsillen
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Snabba glasmästarsillen

12 ingredienser

En snabbvariant av den klassiska glasmästarsillen. Till den används hel sill med ben. Den här sillen är mer lättäten.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp inläggningssillfiléer
  • 2-4 cm färsk pepparrot
  • 1 morot
  • 2 rödlökar, små
  • 15 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor, hela
  • 4 lagerblad

Lag:

  • 5 msk ättika
  • 3 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker (eller sötningsmedel efter smak)
  • dill

Gör så här

  1. Väg sillfiléerna innan du lägger in dem så vet du ungefär hur mycket du kan äta (100-150 g). Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sillen i bitar, finkskiva pepparroten och moroten samt löken och varva sedan alltsammans med kryddorna i en skål.
  2. Blanda vatten, ättika och sötningsmedel i en kastrull och koka upp.
  3. Låt lagen svalna och slå den sedan över sillen som får dra ca 1 dygn innan den serveras överströdd med färsk dill. 50 g kokt potatis till för den som bantar, obegränsat för övriga.