Snabba fläsknudlar

Snabba fläsknudlar
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Snabba fläsknudlar

12 ingredienser

20 m

Förmodligen är det här den perfekta matchningen för en kyld öl. Men även utan öl kommer den här aromatiska och kryddiga nudelrätten att träffa rätt. En portion innehåller 308 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 5.

Ingredienser

portioner
  • 250 g risnudlar (tjocka)
  • 1 msk solrosolja
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 birds eye chilli, finhackad
  • 175 g minimajs, halverad på längden
  • 3 pak choi, i fjärdedelar
  • 250 g fläskfilé, tunt skivad
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja (reducerad och salt)
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl färska basilikablad (thailändska)

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i kokande vatten i 10 minuter tills de är mjuka. Häll av och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stekpanna och fräs vitlök och chili på medelhög värme i 1 minut.
  3. Tillsätt sedan minimajsen och pak choi och stek i 3–4 minuter tills de precis är mjuka. Skopa ur och ställ åt sidan.
  4. Tillsätt resten av oljan i pannan och stek fläsket på hög värme tills det är gyllene. Lägg tillbaka minimajsen och pak choi i pannan med de avrunna nudlarna.
  5. Tillsätt ostronsås, fisksås, soja och socker. Stek tills såsen täcker allt och har tjocknat något.
  6. Servera med lite thaibasilika.