Snabb sallad med bacon och ägg

NYHET
Snabb sallad med bacon och ägg
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Snabb sallad med bacon och ägg

10 ingredienser

20 m

Den här varma salladen är matig och mättande vilket gör den till en perfekt vardagsräddare för hela familjen. En portion innehåller 457 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 5.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 200 g bacon (rökt baconspäck)
  • 2 skivor surdegsbröd, skurna i 1 cm tärningar
  • 150-200 g frissésallad, riven
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk dragon, hackad
  • 6 msk extra virgin olivolja
  • 4 ägg (stora från frigående höns)
  • 2 msk gräslök, klippt

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek baconet i 2–3 minuter på medelhög värme tills det är knaprigt. Ta upp baconet med en hålslev och ställ åt sidan.
  2. Stek brödet i baconfettet tills det är knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg salladen i en salladsskål och lägg i bacon och knaperstekt bröd.
  4. Blanda vinägern med senap och dragon och rikligt med kryddor. Vispa sedan i olivolja för att bilda en vinägrett.
  5. Koka upp en liten kastrull med vatten och låt sjuda försiktigt. Knäck i äggen (ett i taget) direkt i det sjudande vattnet. Pochera dem i 2–3 minuter så att vitorna är kokta men äggulorna fortfarande är rinnande. Låt rinna av på en hålslev över hushållspapper.
  6. Häll vinägretten över salladen och blanda ihop. Fördela mellan fyra tallrikar och toppa var och en med ett pocherat ägg. Strö över gräslöken och servera.