Snabb nasi goreng med fläskkarré och ägg

koket.se
Snabb nasi goreng med fläskkarré och ägg
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Snabb nasi goreng med fläskkarré och ägg

14 ingredienser

15 m

Jennies variant på en sydostasiatisk vardagsklassiker med stekt ris, fläskkarré och grönsaker. Snabb och god rätt som är perfekt att laga om du har kokt ris över. 

Tips! Om du inte vill använda fläskkarré kan du ersätta den med kycklinglårfilé eller utesluta den helt.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 250 g fläskarré, utan ben
  • 4 ägg
  • 8 dl ris, kallt kokt
  • 2 bananschalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk räkpasta (finns i asatiska livs, kan ersättas med 2 tsk fisksås)
  • 3 msk ketjap manis
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 3 salladslökar, i tunna skivor
  • neutral olja, att steka i

Till servering

  • 0,5 gurka, i skivor
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 romansallad
  • 2 msk schalottenlök, friterad (eller rostad lök)

Gör så här

  1. Skär fläsket i tärningar och stek till det fått fin yta. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
  2. Stek äggen, endast på ena sidan och med rinnig/krämig gula.
  3. Finhacka lök samt vitlök och bryn i olja till det fått lätt gyllene färg. Tillsätt räkpasta och låt fräsa med i några sekunder. Lägg sedan i ris och det stekta fläsket och rör
  4. om väl. Häll på ketjap manis samt sambal oelek, vänd runt i pannan och låt dem steka med i 1 minut.
  5. Strössla över salladslök och friterad schalottenlök och servera genast toppat med stekt ägg samt gurka, tomat och sallad.