Snabb kyckling med Chimichurri

Snabb kyckling med Chimichurri

11 ingredienser

40 min

Om du söker ett enkelt och gott recept är Chimichurrikyckling svaret. Färdigmarinerade tunna filéer blir en praktiskt genväg utan att du tummar
på smaken.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga tunna filéer chimichurri produkt

Lönneberga tipsar!

Tunna filéer av kycklingbröst kryddade med Chimichurri.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Tunna filéer Chimichurri (560 g, 5 filéer)

Kryddiga rotsaker

  • 500 g potatis
  • 250 g morot
  • 300 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 250 g svamp (valfri)
  • 0,75 dl srirachamajonnäs
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • grönsallad

Gör så här

Kryddiga rotsaker:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatis och rotsaker, skär i tärningsstora bitar. Lägg (obs enbart) potatisen i en ugnsfast form. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen.
  3. Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och salt. Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter. Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg.
  4. Ringla över srirachamajonnäsen och blanda runt, den kommer sugas upp av de varma rotsakerna och ge en härlig smak.

Kyckling

  1. Stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.

Servering

  1. Servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad.
  2. Dekorera med valfri ört.
TIPS!
Fler tips!
CLT Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler recept med kyckling från Lönneberga.

Läs mer