Här har vi spaghetti och köttfärssås 2.0! Pippis klippta spaghetti som serveras med en krämig bolognese... Vi utlovar stående ovationer från hela familjen!
Testa Kungsörnen Klippt spaghetti med Pippi på förpackningen.
Läs mer
Ingredienser
1 förp Kungsörnen Klippt spaghetti
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
3 klyftor vitlök, finhackad
olivolja, till stekning
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
0,5 msk torkad basilika
0,5 msk torkad oregano
1 msk soja
1 msk kalvfond (går även bra med annan fond)
1 dl grädde
salt
svartpeppar
parmesanost, till servering
Gör så här
Stek löken mjuk i en stekpanna med olivolja. Tillsätt vitlöken och låt fräsa i någon minut tills du känner vitlöksdoften. Ha i nötfärsen och hacka sönder med en stekspade. Fräs till nötfärsen har fått färg.
Tillsätt tomatpuré och låt steka i 1-2 minuter. Tillsätt krossade tomater och kryddorna, fond och soja. Låt puttra i 20 minuter.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackning.
Tillsätt grädden i köttfärssåsen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera spaghettin tillsammans med såsen och riv över lite parmesan. Mums!