Är du ute efter en lätt, smakrik och snabb middag att svänga ihop på nästan ingen tid alls? Då är Dantes recept på gnocchi med grön pesto, sockerärtor och sparris ett recept att laga.
Mixa ihop basilika med olivolja och solroskärnor i en liten mixer till en jämn pesto. Tillsätt parmesanosten och mixa ihop igen.
Vänd ihop den gröna peston med ricottaosten. Smaka av med citronsaft och salt.
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela sockerärtorna diagonalt i hälften. Lägg ner dem i det kokande vattnet, ca 30 sekunder. Häll av och skölj i kallt vatten så att tillagningen avstannar.
Stek sparrisen i olivolja med lite salt tills de fått färg men fortfarande är krispiga. Skär i ätvänliga bitar.
Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Häll av och vänd ner dem i ricottapeston tillsammans med sparrisen och sockerärtorna.
Lägg upp och toppa med färsk basilika, en gräsig olivolja och nymalen svartpeppar.