Snabb gnocchi med pesto

NYHET
Snabb gnocchi med pesto
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Snabb gnocchi med pesto

13 ingredienser

30 min

Är du ute efter en lätt, smakrik och snabb middag att svänga ihop på nästan ingen tid alls? Då är Dantes recept på gnocchi med grön pesto, sockerärtor och sparris ett recept att laga.

logo
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 3 krukor färsk basilika
  • 1 dl olivolja (ej för gräsig)
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 250 g ricotta
  • 125 g sockerärtor
  • 250 g grön sparris (alt sparrisbroccoli)
  • 600 g gnocchi (färska)
  • salt

Till servering

  • olivolja (gärna gräsig)
  • färsk basilika
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Mixa ihop basilika med olivolja och solroskärnor i en liten mixer till en jämn pesto. Tillsätt parmesanosten och mixa ihop igen.
  2. Vänd ihop den gröna peston med ricottaosten. Smaka av med citronsaft och salt.
  3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela sockerärtorna diagonalt i hälften. Lägg ner dem i det kokande vattnet, ca 30 sekunder. Häll av och skölj i kallt vatten så att tillagningen avstannar.
  4. Stek sparrisen i olivolja med lite salt tills de fått färg men fortfarande är krispiga. Skär i ätvänliga bitar.
  5. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Häll av och vänd ner dem i ricottapeston tillsammans med sparrisen och sockerärtorna.
  6. Lägg upp och toppa med färsk basilika, en gräsig olivolja och nymalen svartpeppar.