Snabb chokladkaka med choklad- och hasselnötsfrosting

Snabb chokladkaka med choklad- och hasselnötsfrosting RS
Foto: TV4
Ronja Sjölander HSB 2024
Ronja Sjölander HSB 2024

Snabb chokladkaka med choklad- och hasselnötsfrosting

7 ingredienser

Piffa en chokladkaka som du gör på färdig mix med en drömmig chokladfrostning med schweizernöt.

Ingredienser

  • 1 förp chokladkaka-mix

Frosting

  • 200 g nötchoklad (av schweizernöttyp)
  • 180 g smör, rumsvarmt
  • 0,5-1 dl florsocker
  • 0,5 msk vaniljpaste
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl rostade hasselnötter

Gör så här

Chokladkaka

  1. Baka enligt instruktionerna på förpackningen och låt svalna något.

Frosting

  1. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna.
  2. Vispa rumsvarmt smör, vaniljpasta och florsocker ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt den smälta chokladen under konstant vispning.
  4. Tillsätt vispgrädden och vispa på hög hastighet tills allt är blandat.
  5. Bred ut frosting på kakan, toppa med hackade hasselnötter.