Klassisk smulpaj med vinbär

Foto: Dansukker
Klassisk smulpaj med vinbär
9 ingredienser
30 min
Smulpaj är ett måste när trädgårdens bär börjar mogna på sommaren och den här pajen med röda vinbär är oslagbar! Servera gärna med en klick vaniljsås.
Ingredienser
- 1 l röda vinbär
- 1 dl Dansukker Syltsocker
- 1 msk potatismjöl
Smuldeg
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 0,75-1 dl Dansukker Rörsocker Strö
- 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
- 125 g smör (eller margarin)
- smör (eller margarin till formen)
Gör så här
- Skölj och repa bären. Lägg dem på en handduk för att rinna av.
- Lägg de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och rör tills det är en grynig massa.
- Smörj en ugnssäker form.
- Blanda bären med sockret och potatismjölet och lägg i formen. Strö över smuldegen.
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
- Servera pajen ljummen med exempelvis vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
TIPS!