Smörrebröd med rostbiff, dijonkräm, pepparrot och karamelliserad lök

koket.se
Smörrebröd med rostbiff, dijonkräm, pepparrot och karamelliserad lök
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Smörrebröd med rostbiff, dijonkräm, pepparrot och karamelliserad lök

15 ingredienser

25 m

Läckra smörrebröd som toppas med kallskuren rostbiff, krämig dijonkräm och karamelliserad lök.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 150 g rostbiff
  • 1 gul lök, i tunna ringar
  • 0,5 dl färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 2 hela ättiksgurkor, skivade på längden
  • 1 bit hel pepparrot
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • smör, att smöra brödet med och steka i
  • huvudsallad, blad
  • salt
  • peppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Stek löken i olja och smör på till den blir gyllenbrun och karamelliseras. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Blanda samman färskost, crème fraiche, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smöra 4 brödskivor och lägg på ett salladsblad. Fördela rostbiffen på bröden, lägg på den karamelliserade
  4. löken och klicka på dijonkrämen. Lägg en skiva gurka på varje bröd. Riv över pepparrot och strössla på
  5. solrosfrön samt hackad gräslök. Servera.