Smörrebröd med rostbiff, dijonkräm, pepparrot och karamelliserad lök

23 röster
25 m
2

Läckra smörrebröd som toppas med kallskuren rostbiff, krämig dijonkräm och karamelliserad lök.

Visa mer
25 m
2

Du behöver

  • 150 g rostbiff
  • 1 gul lök, i tunna ringar
  • 0,5 dl färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk grov dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 2 hela ättiksgurkor, skivade på längden
  • 1 bit hel pepparrot
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • smör, att smöra brödet med och steka i
  • huvudsalladsblad
  • salt och peppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Stek löken i olja och smör på till den blir gyllenbrun och karamelliseras. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Blanda samman färskost, crème fraiche, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smöra 4 brödskivor och lägg på ett salladsblad. Fördela rostbiffen på bröden, lägg på den karamelliserade löken och klicka på dijonkrämen. Lägg en skiva gurka på varje bröd. Riv över pepparrot och strössla på solrosfrön samt hackad gräslök. Servera.
2 juli 2016
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept