Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär

Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär

22

4 steg att laga

9 ingredienser

Receptet på de här bakelserna av smördeg, hallon, röda vinbär och en kräm på vit choklad  är en riktigt sötsyrliga efterrätt som är enkel att baka. 

Ingredienser

  • 1 förp smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl hallon
  • 1 dl röda vinbär
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade
  • 75 g vit choklad
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk florsocker
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Skär smördegen i 6 fyrkanter. Skär sedan smala remsor och lägg längs med kanterna på fyrkanterna.
  2. Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med ägg och grädda på 225 grader i ca 7-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda ner den turkiska yoghurten.
  4. Skär ett snitt i mitten av de puffiga smördegsplattorna. Klicka ut chokladkrämen och dekorera med bär, pistagenötter och sikta florsocker över. Avsluta med en myntakvist.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer