Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär

12 röster

Receptet på de här bakelserna av smördeg, hallon, röda vinbär och en kräm på vit choklad  är en riktigt sötsyrliga efterrätt som är enkel att baka. 

Visa mer

Du behöver

  • 1 förp smördeg, färsk
  • 1 ägg, uppvispat (till pensling)
  • 1 dl hallon
  • 1 dl röda vinbär
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade
  • 75 g vit choklad
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk florsocker
  • färsk mynta
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär smördegen i 6 fyrkanter. Skär sedan smala remsor och lägg längs med kanterna på fyrkanterna.
  2. Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med ägg och grädda på 225 grader i ca 7-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda ner den turkiska yoghurten.
  4. Skär ett snitt i mitten av de puffiga smördegsplattorna. Klicka ut chokladkrämen och dekorera med bär, pistagenötter och sikta florsocker över. Avsluta med en myntakvist.
I samarbete med Kökets box

Laddar fler recept...