Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär
Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär
9 ingredienser
Receptet på de här bakelserna av smördeg, hallon, röda vinbär och en kräm på vit choklad är en riktigt sötsyrliga efterrätt som är enkel att baka.
Ingredienser
- 1 förp smördeg
- 1 ägg, uppvispat
- 1 dl hallon
- 1 dl röda vinbär
- 0,5 dl pistagenötter, hackade
- 75 g vit bakchoklad
- 1,5 dl grekisk yoghurt
- 2 msk florsocker
- färsk mynta
Gör så här
- Skär smördegen i 6 fyrkanter. Skär sedan smala remsor och lägg längs med kanterna på fyrkanterna.
- Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med ägg och grädda på 225 grader i ca 7-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda ner den turkiska yoghurten.
- Skär ett snitt i mitten av de puffiga smördegsplattorna. Klicka ut chokladkrämen och dekorera med bär, pistagenötter och sikta florsocker över. Avsluta med en myntakvist.