Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär

Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär

9 ingredienser

Receptet på de här bakelserna av smördeg, hallon, röda vinbär och en kräm på vit choklad  är en riktigt sötsyrliga efterrätt som är enkel att baka.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 1 förp smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl hallon
  • 1 dl röda vinbär
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade
  • 75 g vit bakchoklad
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk florsocker
  • färsk mynta

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär smördegen i 6 fyrkanter. Skär sedan smala remsor och lägg längs med kanterna på fyrkanterna.
  2. Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med ägg och grädda på 225 grader i ca 7-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda ner den turkiska yoghurten.
  4. Skär ett snitt i mitten av de puffiga smördegsplattorna. Klicka ut chokladkrämen och dekorera med bär, pistagenötter och sikta florsocker över. Avsluta med en myntakvist.