Smoothieglass med salt mandelsmör
Smoothieglass med salt mandelsmör
9 ingredienser
30 min + tid i frys
Mellis, efterrätt eller som svalkande sommarglass. Den här smoothieglassen med lent mandelsmör är magiskt god!
Ingredienser
Mandelsmör
- 200 g sötmandel
- 0,5 dl rapsolja
- 1 msk flytande honung
- 1 krm flingsalt
Smoothieglass
- 1 banan
- 1 dl blåbär
- 1 dl hallon
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 dl mjölk
Gör så här
- Rosta mandlarna på 175 grader varmluft i cirka 15 minuter.
- Mixa mandlarna i en blender tillsammans med olja och honung till ett fint mandelsmör, ca 3 minuter. Häll över mandelsmöret i en skål och smaka upp med en nypa flingsalt.
- Skala och bryt bananen bitar.
- Häll ner alla ingredienser till smoothien i blendern och mixa slätt. Du behöver inte rengöra blendern mellan nötsmöret och smoothien.
- Häll över smoothien i en ugnsform eller plastbytta. Ringla över ca 1 dl mandelsmör och dra igenom lite med en gaffel. Ställ i i frysen 3-4 timmar.
- Mandelsmöret som blir över kan du förvara en burk i kylen eller servera som extra topping på glassen.