Smashed broccoli

Smashed broccoli Granarolo
Foto: Granarolo

Smashed broccoli

11 ingredienser

30 min

Toppa broccoli med basilika, salvia, vitlök samt mängder av Granarolo Quattrocento. Perfekt som tilltugg eller del av middagen.

Granarolo Quattrocento grovriven
Granarolo Quattrocento grovriven produkt

Granarolo Quattrocento grovriven

En lagrad italiensk hårdost, gjord på 100 % komjölk och tillverkad enligt genuin italiensk tradition.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 broccoli (hela huvuden)
  • 1 Granarolo Quattrocento Grovriven (á 85 g)
  • olivolja
  • salt
  • 2 klyftor vitlök
  • färsk salvia
  • färsk basilika

Yoghurtdipp

  • 2 dl yoghurt
  • 0,5 citron, saften av
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bort broccolibuketterna från stammen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt dem ånga av.
  3. Lägg broccolibuketterna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem och toppa med olja, salt, finhackad vitlök och örter. Avsluta med ett rejält lager Granarolo Quattrocento Grovriven. Rosta broccolin i ugnen tills osten smält och fått fin färg, cirka 15 minuter.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtdippen och servera till din smashade broccoli. Buon Appetito!
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Risotto med Taleggio, zucchini och örter Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer