Smaksättningar på surdegsbröd

Tre goda tips på smaksättningar på bröd.

Här hittar du grundreceptet på Superfood sourdough bread
**
SUPERFRUIT**
2 dl syrade och/eller rivna grönsaker,
t ex rödbeta eller morot
4 msk gula russin
2 dl rivet äpple, avrunnet
1 citron, zest
Superfoodboost! För mer antioxidanter och fruktsmak, häll i 2 msk lucuma eller baobabpulver.
Tips! Brödet blir god frukostmacka med färskost eller tofu spread, någon skivad frukt och doftad med kanel.

SUPERBERRY
2 dl surkål
2 dl torkade katrinplommon, hackade
1 dl torkade tranbär
3 msk brödkrydda (t ex anis, kummin eller en blandning)
Superfoodboost! Boosta gärna med fler sorters bär t ex 1 dl gojibär, blåbär eller mullbär. Tips! Gör en lunchsmörgås med kokosolja, kalkon, färska grönsaker och groddade
mungbönor eller alfalfa.

SUPERGREENS
2 msk nässelpulver
3 msk noriflakes eller andra alger (kan uteslutas)
1 näve färsk babyspenat, sköljd och torkad
5 msk pumpakärnor
5 msk sesamfrön
2 msk havssalt
Superfoodboost! Mer grönt? Ös i 1 msk spirulinapulver och/eller 1 msk vetegräspulver. Tips! Detta bröd är gott att bryta till en soppa eller sallad, eventuellt doppat i lite god olja.