Smakrik gnocchi alla Sorrentina

Cirio Smakrik gnocchi alla Sorrentina
Foto: Cirio

Smakrik gnocchi alla Sorrentina

12 ingredienser

40 min

En ljuvligt god gnocchigratäng med smak av Cirios solmogna tomater och italiensk ost! Servera till vardags eller till helgmiddag, den blir lika populär varje gång. Toppa med färsk basilika och njut. Bellissimo!

Cirio - Autentico Italiano
Cirio finkrossade tomater produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Cirio finkrossade tomater
  • 4 msk olivolja
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 0,5 kruka basilika, hackad
  • 500 g gnocchi (färsk)
  • 2 Granarolo Mozzarella [á 125 g]
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 0,5 kruka färsk basilika
  • Granarolo Quattrocento

Gör så här

  1. Fräs vitlöksklyftor och finhackad lök på medelvärme i olivolja tills det mjuknat.
  2. Tillsätt Cirio finkrossade tomater, salta efter smak. Låt sjuda cirka 15 minuter eller tills såsen reducerat något, rör om då och då.
  3. Ta ut vitlöken och vänd i hackad basilika.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Skär Mozzarella i tärningar.
  5. Koka gnocchi i välsaltat vatten. Lyft ur med hålslev direkt när de flyter upp till ytan.
  6. Blanda försiktigt gnocchin med tomatsåsen.
  7. Bottna en ugnsform med ett tunt lager tomatsås och stänk över lite olivolja. Lägg ett första lager gnocchi och tomatsås, hälften av Mozzarellan och lite Quattrocento. Fortsätt med ytterligare ett lager av gnocchi och sås. Toppa med resterande Mozzarella och Quattrocento.
  8. Gratinera i ugnen ca 10 minuter tills fin gyllene färg och krispig yta.
  9. Riv över Quattrocento och toppa med färska basilikablad. Servera direkt!
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio partnersida header

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina? Här hittar du fler recept från Cirio.

Läs mer