Släta karlsbaderbullar

Släta karlsbaderbullar
Foto: TV4
Marcus Allbäck Jesper Blomqvist
Marcus Allbäck Jesper Blomqvist

Släta karlsbaderbullar

Av: Jesper Blomqvist & Marcus Allbäck

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

Slät lyxbulle på karlsbaderdeg, en lite lyxigare vetedeg med mer smör i.

Ingredienser

portioner stycken

Karlsbaderdeg

  • 50 g jäst
  • 250 g mjölk [2,5 dl]
  • 660 g vetemjöl [11 dl]
  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 180 g smör, rumstempererat
  • 10 g bakpulver [2 tsk]
  • 6 g salt [1 tsk]
  • 55 g ägg [1 st]
  • ägg, till pensling

Gör så här

Karlsbaderdeg

  1. Smula jästen i bunken till matberedaren.
  2. Värm på mjölken till fingervarmt och häll det över jästen och blanda runt tills jästen löst sig.
  3. Blanda sedan i resterande ingredienser och arbeta degen med krok på mellanhastighet i 10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter.
  4. Forma till runda släta bullar. Låt jäsa ca 30 minuter på bakpappersklädd plåt.
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Pensla med ägg. Grädda ca 8-10 minuter i ugnen.