• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Skurna chokladkakor

Skurna chokladkakor
Foto: TV4
Karin Laserow
Karin Laserow

Skurna chokladkakor

6 steg att laga

9 ingredienser

Omtyckta klassiska chokladsnittar med pärlsocker.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner60 kakor
  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

Garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop smör, socker och ägg. Rör ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
  3. Vänd sedan ner mjölblandningen i smörblandningen och arbeta fram en smidig deg.
  4. Dela degen i 6 delar, forma till rullar och lägg dem på ett bakplåtspapper. Platta till rullarna något
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter Låt svalna i ca 1 minut och skär dem varma i 2 cm breda, sneda bitar.