Skurna chokladkakor

Skurna chokladkakor
Foto: TV4
Karin Laserow
Karin Laserow

Skurna chokladkakor

Av: Karin Laserow

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

Omtyckta klassiska chokladsnittar med pärlsocker.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken
  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

Garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop smör, socker och ägg. Rör ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
  3. Vänd sedan ner mjölblandningen i smörblandningen och arbeta fram en smidig deg.
  4. Dela degen i 6 delar, forma till rullar och lägg dem på ett bakplåtspapper. Platta till rullarna något
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter Låt svalna i ca 1 minut och skär dem varma i 2 cm breda, sneda bitar.