Panerade schnitzlar är alltid uppskattade. Servera gärna med potatismos.
Ingredienser
4 skivor skinkinnanlår (ej för tjocka)
vetemjöl
1-2 ägg, uppvispade
ströbröd
smör, till stekning
olja, till stekning
250 g haricots verts
100 g bacon
salt
peppar
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar och vänd skivorna i vetemjöl. Låt köttet vila 10 minuter och vänd det i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt köttet vila på nytt. Koka under tiden bönorna i lätt saltat vatten och låt dem rinna av.
Hetta opp margarin och olja och stek schnitzlarna ett par åt gången på ganska svag värme. Beräkna 3–4 minuter på var sida. Lägg efterhand upp köttet på varmt serveringsfat med hushållspapper så att det får rinna av.
Gör buntar av bönorna och linda om en baconskiva. Stek hastigt i panna till baconet är brunt. Servera till schnitzlarna.