Skinka Stroganoff

70 röster
4
Skinka Stroganoff
Foto: TV4

Ett av de godare sätten att göra en god middag av julskinkerester. Glöm inte grönsakerna till, gärna ärter.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g av julskinkan

Sås:

  • 1 gul lök, stor
  • 2 msk margarin
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 dl crème fraîche (eller gräddfil)
  • salt och peppar
  • 1 paprika

Tillbehör:

  • kokt ris
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär skinkan i fina strimlor och hacka löken.
  2. Bryn löken med matfettet, blanda ned tomatpurén och krydda med paprikapulver.
  3. Späd med buljong och crème fraîche och låt såsen småputtra några minuter innan den smakas av med salt och peppar.
  4. Vänd ned den strimlade skinkan och hälften av paprikan och låt det hettas upp.
  5. Servera med kokt ris till och tärnad paprika över.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...