Sjömansbiff med äpple

Sjömansbiff med äpple
Foto: TV4

En fräsch variant på sjömansbiff, där skivade äpplen ger fin smak.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • ca 500 g lövbiff eller skivat ytterlår
  • salt och peppar
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 äpplen, skivade
  • 8-10 råa potatisar, skivade
  • 4 svartpepparkorn
  • 2 krm kumminfrö
  • 2 små lagerblad
  • 0,5 tärning nötbuljong
  • 4-5 dl öl
  • persilja
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda och bryn köttet i lite smör. Bryn därefter löken. Varva lök, potatis, äpple och kött i en gryta. Strö på kummin och lite salt mellan varven.
  2. Lägg i pepparkorn och lagerblad. Smula ner buljongtärningen och slå på öl så det nästan täcker innehållet.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 45 minuter. Strö på persilja och servera.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept