Sätt ugnen på 175 grader och klä en rund form, ca 20 cm, med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa strösocker och ägg luftigt i en annan skål.
Tillsätt yoghurt och vaniljsocker.
Addera de torra ingredienserna i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.
Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills du kan stoppa i en tandpetare i kakan utan att det fastnar smet på den.
Låt kakan svalna i formen och sen kallna på galler under en kökshandduk.
Garnering
Gör hål i kakan med ett sugrör eller en ätpinne, på det sättet suger kakan åt sig mer av såsen. Skeda över 2 dl av körsbärssåsen och bred ut över kakan. Ställ kakan kallt ca 1 timme.
Vispa grädden till mjuka toppar.
Bred ut grädden på kakan och ringla över resterande 1 dl körsbärssås. Dra spetsen på en kniv lätt igenom grädden precis som du skulle skriva och få till ett så kallad “swirl” -mönster över kakan.