Sill- och äggsallad

Sill- och äggsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sill- och äggsallad

11 ingredienser

Urvattnad inläggningssill på burk är smidigt att ha hemma. Med den åstadkommer man lätt egna, goda sillrätter.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp inläggningssill

Sås:

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk vinäger
  • svartpeppar
  • 1 rödlök, skivad

Sallad:

  • 3 ägg, hårdkokta
  • 4 inlagda rödbetor
  • ca 10 cm gurka
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 msk senap

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen utom löken.
  2. Skär sillen i bitar och vänd ner dem. Garnera med rödlök. Låt sillen dra några timmar i kylen.
  3. Hacka ägg, rödbetor och gurka till salladen. Blanda med gräddfil och senap och vänd sedan ner övriga ingredienser. Låt dra några timmar i kylen. Servera sillen med salladen.