Shireens 3 sorters biskvier

POPULÄRT
Shireens 3 sorters biskvier
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Shireen Sefelt HSB
Shireen Sefelt HSB

Shireens 3 sorters biskvier

15 ingredienser

3 varianter på biskvier - apelsin- och nougat, kokos samt saffran. Ljuvligt goda!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

Håll skärmen tänd

Biskvibotten

  • 200 g mandelmassa, 50/50 (av bra kvalitet)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1-3 äggvitor
  • 1 apelsin, zest

Smörkräm

  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1-1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1-2 äggulor

kokos

  • 1 färsk kokosnöt
  • 100 g kokosnötsolja

Saffran

  • 0,5 saffran

Nougat

  • 100 g nougat

choklad

  • 300 g mörk choklad
  • 300 g mjölkchoklad
  • 300 g vit bakchoklad

Gör så här

Håll skärmen tänd

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt och rör ner sockret. Vispa äggvitorna för hand och rör ner lite i taget i mandel- och sockerblandningen tills det blir en krämig konsistens.
  3. Häll 1/3 av mandelkrämen i en ny bunke och smaksätt med apelsinzest.
  4. Gör runda cirklar och spritsa ut smeten på cirklarna, ca 4 cm i diameter. Grädda i ca 10-12 min
  5. Vänd på kakorna när de kommer ut från ugnen, smörkrämen ska vara på den sidan som varit nederst i ugnen. Låt svalna innan du brer på smörkrämen.

Smörkräm grundrecept

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig smet. Addera en äggula i taget tills allt går ihop och blir krämigt.
  2. Dela smörkrämen i tre olika skålar och smaksätt med de tre olika smakerna, se nedan.

Kokosnötssmörkräm

  1. Riv kokosnöten och blanda med smörkrämen. Addera lite kokosnötsolja i taget och vispa till en krämig konsistens. Låt stå i frysen i några minuter. Fördela smörkrämen på kakorna med hjälp av en liten tesked. In i frysen!
  2. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält mörk choklad över ett vattenbad och temperera om det önskas (kan uteslutas). Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål.

Saffranssmörkräm

  1. Vispa smörkrämen och saffranet krämigt. Låt stå i frysen i några minuter. Fördela smörkrämen på kakorna med hjälp av en liten tesked. In i frysen!
  2. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält vit choklad över ett vattenbad och temperera om det önskas (kan uteslutas). Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål.

Nougatsmörkräm

  1. Vispa smörkräm och nougat krämigt. Låt stå i frysen i några minuter. Fördela smörkrämen på kakorna med apelsinsmak med hjälp av en liten tesked. In i frysen!
  2. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält mjölkchoklad över ett vattenbad och temperera om det önskas (kan uteslutas). Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål.