Sesampanerade laxkotletter

Sesampanerade laxkotletter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sesampanerade laxkotletter

10 ingredienser

När du lagar fisk som har benet kvar får du en mer mustig smak än utan. De här läckra laxkotletterna är panerade med sesam.

Ingredienser

portioner
  • 4 laxkotletter
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • 0,5 dl sesamfrön, rostade

Till servering:

  • 4 port nudlar
  • 1 förp böngroddar
  • 1 limefrukt
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet och låt böngroddarna rinna av. Pensla laxkotletterna med olja, salta och doppa dem i sesamfröna. Lägg på en skärbräda att torka en stund.
  2. Stek laxkotletterna på medelvärme i 3-4 minuter per sida. Woka nudlarna och böngroddarna i rapsolja. Krydda med soja och sesamolja.
  3. Servera laxen på en bädd av nudlarna tillsammans med limeklyftor.