Semesterpasta med tomat, ricotta och bacon

koket.se
Semesterpasta med tomat, ricotta och bacon
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Semesterpasta med tomat, ricotta och bacon

10 ingredienser

20 m

Supersnabb och enkel pasta med tomatsås, ricotta och knaperstekt bacon.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta
  • 6 tomater (stora)
  • 2 färska lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp bacon
  • 1 stor näve färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1,5 dl ricotta
  • rikligt med parmesan

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med salt.
  2. Strimla bacon och stek i en torr panna.
  3. Hacka löken och vitlöken, tillsätt till stekpannan och låt steka så det mjuknar.
  4. Skär ner tomaterna i bitar och tillsätt till stekpannan. Låt puttra samman i ca 10 minuter och koka pastan samtidigt.
  5. Tillsätt ca 1-1,5 dl av det kokande pastavattnet för att få en härlig pastasås.
  6. Riv parmesan och hacka basilika, samt häll av pastan.
  7. Blanda ner basilika, ricotta och parmesan. Vänd runt med pastan och servera!