Semesterpasta med tomat, ricotta och bacon

101 röster
20 m
4

Supersnabb och enkel pasta med tomatsås, ricotta och knaperstekt bacon.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g pasta
  • 6 stora tomater
  • 2 färska lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp bacon
  • 1 stor näve färsk basilika
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1,5 dl ricotta
  • rikligt med parmesan

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med salt.
  2. Strimla bacon och stek i en torr panna.
  3. Hacka löken och vitlöken, tillsätt till stekpannan och låt steka så det mjuknar.
  4. Skär ner tomaterna i bitar och tillsätt till stekpannan. Låt puttra samman i ca 10 minuter och koka pastan samtidigt.
  5. Tillsätt ca 1-1,5 dl av det kokande pastavattnet för att få en härlig pastasås.
  6. Riv parmesan och hacka basilika, samt häll av pastan.
  7. Blanda ner basilika, ricotta och parmesan. Vänd runt med pastan och servera!
6 juli 2015

Laddar fler recept