Sega miniflorentiner

Miniflorentiner
Linn Utbult 2018
Linn Utbult 2018

Sega miniflorentiner

9

5 steg att laga

7 ingredienser

30 min

Lättbakad liten kaka med få ingredienser. Vill du pimpa kakorna så smält choklad och doppa botten i den smälta chokladen.

Florentinkakan är den som är i mitten på bilden.

Ingredienser

  • 60 g gula russin
  • 60 g tranbär
  • 30 g corn flakes
  • 100 g kondenserad mjölk sötad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 krm flingsalt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Hacka tranbär och russin lite grovt. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke (spara lite citronskal till senare), den kondenserade mjölken skall precis täcka övriga ingredienserna så det skall inte bli för blött. Testa dig fram med lite i taget.
  3. Skeda upp så stora kakor du önskar, de flyter inte ut särskilt mycket. Jag brukar trycka ut dem med en tesked i en stansring så de blir jämna och fina. Kanske har du en pepparkasform du kan använda?
  4. Riv över lite extra citronskal och strö flingsalt över kakorna.
  5. Grädda ca 5 minuter om du gör små, låt svalna på galler.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer