Sega miniflorentiner

6 röster
30 min

Lättbakad liten kaka med få ingredienser. Vill du pimpa kakorna så smält choklad och doppa botten i den smälta chokladen.

Florentinkakan är den som är i mitten på bilden.

Visa mer
30 min

Du behöver

  • 60 g gula russin
  • 60 g tranbär
  • 30 g corn flakes
  • 100 g kondenserad mjölk, sötad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 krm flingsalt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Hacka tranbär och russin lite grovt. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke (spara lite citronskal till senare), den kondenserade mjölken skall precis täcka övriga ingredienserna så det skall inte bli för blött. Testa dig fram med lite i taget.
  3. Skeda upp så stora kakor du önskar, de flyter inte ut särskilt mycket. Jag brukar trycka ut dem med en tesked i en stansring så de blir jämna och fina. Kanske har du en pepparkasform du kan använda?
  4. Riv över lite extra citronskal och strö flingsalt över kakorna.
  5. Grädda ca 5 minuter om du gör små, låt svalna på galler.
2 oktober 2018

Laddar fler recept