Hur bakar man småkakor?
Hur bakar man småkakor?
7 ingredienser
Klassiska småkakor gjorda på mördeg. Det fina med detta recept är att du på en deg kan få ut i princip hur många olika sorter som helst! Bara din fantasi sätter gränserna. Titta på klippet för att se hur du gör.
Se Caroline Ahlqvist laga receptet

Ingredienser
- 150 g vetemjöl
- 0,5 dl strösocker
- 1 krm salt
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 äggula
- 1 msk kakao
- 1 dl sylt
Gör så här
- Mät upp alla ingredienser till degen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Du kan även nypa ihop degen för hand.
- Plasta in degen och låt vila i kylen i 30 minuter.
- Baka ut degen till de småkakor du önskar. T ex schackrutor eller syltkakor.
- Grädda i 7-10 minuter, 200 grader.