Hur bakar man rulltårta?
Hur bakar man rulltårta?
10 ingredienser
30 min
Rulltårta är ett superenkelt bakverk som går att variera i oändlighet. Titta på klippet för att se hur du gör.
Se Caroline Ahlqvist laga receptet

Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 dl grädde
Chokladsmörkräm
- 200 g smör, rumsvarmt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 3 äggulor
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa socker och ägg luftigt med elvisp.
- Vänd ner bakpulver och mjöl bitvis.
- Vänd ner grädden.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
- Grädda i ugnen i 5 minuter tills kakan blir gyllenbrun.
- Gör ordning en plåt med ett bakplåtspapper och ett tunt lager strösocker.
- Ta ut kakan och vänd ner på strösockret. Rulla ihop medan den är varm (men utan fyllning).
- Medan rulltårtan svalnar, förbered chokladsmörkrämen. Blanda rumsvarmt smör, vaniljsocker, florsocker, kakao och äggulor till en kräm.
- När rulltårtan är helt kall, rulla ut den igen och bred krämen över.
- Rulla sedan ihop kakan igen. Skär rulltårtan i 2 cm skivor och lägg upp på ett fat.