Hur bakar man kladdkaka?
Hur bakar man kladdkaka?
9 ingredienser
30 m + 2 h
Att få till den perfekt kladdigheten i en kladdkaka kan vara lurigt. Knepet är att lära känna sin ugn och att inte vispa smeten. För att se om den är klar finns ett knep - titta på klippet för att se vilket.
Se Caroline Ahlqvist laga receptet

Ingredienser
- smör, till formen
- kakao, till formen
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl rörsocker
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljextrakt
- 1 tsk salt
- 2,5 dl vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
- Smöra och pudra en 20 cm form med löstagbar kant med lite kakao.
- Smält smör och låt det svalna något.
- Rör ihop samtliga ingredienser och rör den tjocka smeten jämn.
- Häll i kladdkakssmeten i formen.
- Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 min. Om du försiktigt skakar formen så ska mittendelen av kladdkakan fortfarande vara lite lös.
- Ställ kakan i kylen i minst 2 timmar eller över natten. Det är då den sätter sig och blir så där härligt kladdig!