Hur bakar man sockerkaka?

45 min
6 - 8
Spela video Hur bakar man sockerkaka?
Foto: Adam Edefall/recept.nu

En klassisk sockerkaka sitter sällan fel. Detta är ett superbra grundrecept som du enkelt smaksätter med det du tycker om. Titta på klippet för att se hur du gör.

Tips på smaksättningar
- kardemumma
- citron
- bär
- äpple

26 januari 2015
45 min
6 - 8

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om.
  4. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  5. Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Elvispar från kända varumärken

Elvispar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept