Hur bakar man sockerkaka?

125 röster
45 min
6-8

En klassisk sockerkaka sitter sällan fel. Detta är ett superbra grundrecept som du enkelt smaksätter med det du tycker om. Titta på klippet för att se hur du gör.

Tips på smaksättningar
- kardemumma
- citron
- bär
- äpple

Visa mer
45 min
6-8

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om.
  4. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  5. Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.
26 januari 2015

Fler goda recept