Hur bakar man sockerkaka?
Hur bakar man sockerkaka?
10 ingredienser
45 min
En klassisk sockerkaka sitter sällan fel. Detta är ett superbra grundrecept som du enkelt smaksätter med det du tycker om. Titta på klippet för att se hur du gör.
Tips på smaksättningar
- kardemumma
- citron
- bär
- äpple
Se Caroline Ahlqvist laga receptet

Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- smör
- ströbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om.
- Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
- Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.