Scrambled pannkaka

6 röster
15 m
1 sats
Scrambled pannkaka

Baktips!
Testa Kungsörnen Grahamsmjöl

Grahamsmjöl
15 m
1 sats

Du behöver

  • 2 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 dl Kungsörnen Finmalt Rågmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • smör, att steka i

Servering

  • grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken tills du har en jämn smet. Tillsätt sedan resten av mjölken samt äggen.
  2. Smält en klick smör i en stekpanna och häll i ca 1 dl av pannkakssmeten, beroende på hur tjocka pannkakor du vill ha. När pannkakan har börjat stelna något skär du runt i pannkakan med hjälp av en slickepott eller träslev, så att det blir mindre bitar av pannkakan.
  3. Vänd på bitarna så att allt får fin färg. Du behöver inte vara så noggrann med hur bitarna ligger.
  4. Upprepa tills smeten är slut. Servera med en gång tillsammans med grädde och sylt, eller annat favorittillbehör!
Tips!
Salt kolapaj med röda vinbär
27 maj 2020