Scrambled pannkaka

Scrambled pannkaka

8 ingredienser

15 m

Har du inte tid att steka perfekta pannkakor just idag? Scrambled pannkaka är busenkelt och precis lika gott!

Grahamsmjöl

Baktips!

Testa Kungsörnen Grahamsmjöl

Ingredienser

portioner sats
  • 2 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 dl Kungsörnen Finmalt Rågmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • smör, att steka i

Servering

  • grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken tills du har en jämn smet. Tillsätt sedan resten av mjölken samt äggen.
  2. Smält en klick smör i en stekpanna och häll i ca 1 dl av pannkakssmeten, beroende på hur tjocka pannkakor du vill ha. När pannkakan har börjat stelna något skär du runt i pannkakan med hjälp av en slickepott eller träslev, så att det blir mindre bitar av pannkakan.
  3. Vänd på bitarna så att allt får fin färg. Du behöver inte vara så noggrann med hur bitarna ligger.
  4. Upprepa tills smeten är slut. Servera med en gång tillsammans med grädde och sylt, eller annat favorittillbehör!
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Salt kolapaj med röda vinbär

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla bakverk

Läs mer