Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Schweizersnitzel
Foto: TV4
Schweizersnitzel
Betyg: 3.33 av 5 (3 röster)
3
Spara
Av:
Köket.se
14
ingredienser
Vill du göra rätten elegantare väljer du kalvkött.
Ingredienser
portioner
6 skivor skinkschnitzel
3 skivor lufttorkad skinka
3 skivor emmenthalerost
vetemjöl
ägg, uppvispat
ströbröd
salt
peppar
Tomatsås:
1 gul lök, i små klyftor
1 förp krossade tomater
2 msk olivolja
0,5 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Platta ut schnitzlarna, krydda med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och en skiva ost på tre köttbitar. Täck med de övriga.
2.
Vänd varje schnitzel först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Låt dem vila i 10 minuter. Stek dem sakta i ganska rikligt med matfett.
Bryn löken lätt i oljan, tillsätt tomat och krydda. Koka såsen minst 20 minuter. Servera med kokta ärtor och eventuellt pasta.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut