Lika vackra som spröda mördegskakor i ett imponerande mönster om 16 rutor. Spela klippet för att se Bedros knep för att få till perfekt raka kanter på rutorna.
Se Bedros Kabranian laga receptet
Ingredienser
270 g vetemjöl
45 g florsocker
45 g strösocker
200 g smör
4 g vaniljsocker
12 g kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda ihop degen och dela i två. Färga ena delen med kakao.
Kavla ut varje del till en 1 cm tjock platta. Spara 1/5 av kakaodegen till ramen.
Lägg ihop plattorna till 16-rutors schackbräden. Spela klippet för att se hur man kavlar och skär för att få till mönstret.
Kavla ramen ca 2 mm och klä in staven med chokladdeg. Ställ gärna i kylen en stund.
Skär staven i skivor. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Grädda ca 8 minuter i ugnen. Låt svalna något innan du lossar kakorna från plåten.