Korv Stroganoff

15 min
4
Snabbt och enkelt till vardags
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Korv Stroganoff på falukorv är en klassiker i det svenska vardagsköket - smakar lika bra i matlådan dagen efter. Här är ett recept från Vår kokbok.

Prova även att göra grytan på frukostkorv eller grillkorv för variation.

8 februari 2012
15 min
4

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • smör eller margarin
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • hackad persilja
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka bitar. Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en panna. bryn korv och lök. Tillsätt tomatpurén, dijonsenap och rör om. Späd med grädde.
  2. Smaksätt med salt och peppar. Koka ett par minuter. Rör i hackad persilja.
  3. Servera med kokt potatis, råris, quinoa eller pasta och en grönsallad.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept