Korv Stroganoff

Snabbt och enkelt till vardags
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Korv Stroganoff

2132

4 steg att laga

9 ingredienser

15 min

Korv Stroganoff på falukorv är en klassiker i det svenska vardagsköket - smakar lika bra i matlådan dagen efter. Här är ett recept från Vår kokbok.

Tips! Prova även att göra grytan på frukostkorv eller grillkorv förvariation.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • smör, till stekning (eller margarin)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka bitar. Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en panna. Bryn korv och lök. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och rör om. Späd med grädde.
  2. Smaksätt med salt och peppar. Koka ett par minuter. Rör i hackad persilja efter smak.
  3. Servera med ris, kokt potatis, råris, quinoa eller pasta och en grönsallad.
  4. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din Korv Stroganoff!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer