Korv Stroganoff

1849 röster
15 min
4
Snabbt och enkelt till vardags
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Korv Stroganoff på falukorv är en klassiker i det svenska vardagsköket - smakar lika bra i matlådan dagen efter. Här är ett recept från Vår kokbok.

Tips! Prova även att göra grytan på frukostkorv eller grillkorv förvariation.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • smör, till stekning (eller margarin)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • persilja, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka bitar. Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en panna. Bryn korv och lök. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och rör om. Späd med grädde.
  2. Smaksätt med salt och peppar. Koka ett par minuter. Rör i hackad persilja efter smak.
  3. Servera med ris, kokt potatis, råris, quinoa eller pasta och en grönsallad.
  4. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din Korv Stroganoff!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...