Mammas köttfärslimpa

Mammas köttfärslimpa
Foto: Per Ranung
Sara Begner
Sara Begner

Mammas köttfärslimpa

13 ingredienser

1h

Den här lättlagade köttfärslimpan får smak av lökpulversoppa och bacon. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Köttfärslimpa väcker barndomsminnen men nu är det dags för version 2.0. Fyll
med det du gillar och gör den kvällen innan och middagen är färdiglagad. /Sara Begner

Servera gärna rätten med en kall sås. till exempel dijonsås.

Här hittar ni fler recept ur boken

Laga mat tillsammans

Ingredienser

portioner

Köttfärslimpa

  • 1 dl havregryn (alt ströbröd)
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kg nötfärs
  • 1 förp löksoppa (på pulver à 40 g)
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • olivolja
  • 140 g bacon

Potatis

  • 800 g potatis, i halvor
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • rosmarinkvist
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar.
  3. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa.
  4. Täck limpan med baconskivor.
  5. Lägg potatis runt limpan, salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och ringla över olivolja.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.