Lax med grön curry

Lax med grön curry
Foto: Helene Toresdotter
Sanna Töringe
Sanna Töringe

Lax med grön curry

36

11 ingredienser

En snabblagad och färgglad lax med grön curry. Serveras som den är eller med ris för den som är extra hungrig.

Ingredienser

portioner4
  • ca 500 g laxfilé
  • olja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 limefrukt, skalet och saften
  • 2 tsk färsk ingefära, skalad, finhackad
  • 4 klyftor vitlök
  • 1-2 tsk grön currypasta
  • 1 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl frysta ärtor
  • 200 g färsk spenat

Gör så här

  1. Skär laxen i små kuber.
  2. Halstra eller stek dem hastigt i mycket lite olja.
  3. Häll över soja och lite av limesaften.
  4. Ta av från värmen och låt dem stå så länge och vänta.
  5. Fräs nu ingefära och vitlök i olja tillsammans med currypastan, i en liten gryta eller kastrull.
  6. Häll i kokosmjölken, smaksätt med rivet limeskal och resten av limesaften.
  7. Lägg i grönsakerna och låt allt bli varmt.
  8. Lägg upp direkt på tallrikar, eller i en serveringsskål. Grönsakerna i botten och fisken ovanpå.
  9. Servera eventuellt ris till.