Caldo verde

Caldo verde
Foto: Helene Toresdotter
Sanna Töringe
Sanna Töringe

Caldo verde

9 ingredienser

Den vackra savoykålen hör vintern till. Caldo verde är en mycket vanlig portugisisk soppa. Värmande och god, speciellt om man lägger i några starka, stekta skivor korv. /Sanna Töringe

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar (eller hönsbuljongtärningar)
  • 4 potatisar mjöliga, medelstora
  • 1 l savoykål, mycket fint strimlad
  • 2 starka korvar
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs löken i lite av oljan.
  2. Häll över vatten, lägg i buljongtärningarna och potatisen, skuren i bitar.
  3. Koka tills det börjar mosa sig.
  4. Vispa soppan så att potatisen mosar sig.
  5. Lägg i kålen och häll i oljan.
  6. Salta och peppra.
  7. Skiva och stek korven och lägg den i soppan.