Snabblagad gryta med fisk

Snabblagad gryta med fisk
Foto: Helene Toresdotter
Sanna Töringe
Sanna Töringe

Snabblagad gryta med fisk

Av: Sanna Töringe

Från: Vintermat

11 ingredienser

25 min

En snabb och god fisksoppa. Skillnaden mellan en innehållsrik soppa och en gryta är ibland svår att upptäcka. Denna är i alla fall väldigt snabblagad /Sanna Töringe.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fiskfilé (t ex kolja)
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • olja
  • 1 paprika (av valfri färg)
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • citron

Gör så här

  1. Hacka eller skiva lök och vitlök och fräs i olja.
  2. Skär paprikan i bitar och fräs den också.
  3. Häll på tomatburken och vinet.
  4. Lägg i fiskbuljongtärningen och salta.
  5. Låt puttra 15 minuter utan lock.
  6. Lägg i fisken i bitar och låt den bli klar.
  7. Smaka av med salt, peppar och citron.