Snabblagad gryta med fisk

25 min
4
Snabblagad gryta med fisk
Foto: Helene Toresdotter

En snabb och god fisksoppa. Skillnaden mellan en innehållsrik soppa och en gryta är ibland svår att upptäcka. Denna är i alla fall väldigt snabblagad /Sanna Töringe.

6 februari 2012
25 min
4

Du behöver

  • 500 g fiskfilé, t.ex. kolja
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olja
  • 1 st paprika av valfri färg
  • 1 st burk hela tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • citron

Gör så här

  1. Hacka eller skiva lök och vitlök och fräs i olja.
  2. Skär paprikan i bitar och fräs den också.
  3. Häll på tomatburken och vinet.
  4. Lägg i fiskbuljongtärningen och salta.
  5. Låt puttra 15 minuter utan lock.
  6. Lägg i fisken i bitar och låt den bli klar.
  7. Smaka av med salt, peppar och citron.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept