Ugnsbakad sparris med smörfrästa hasselnötter

sparris
Foto: Helene Toresdotter
Sanna Töringe
Sanna Töringe

Ugnsbakad sparris med smörfrästa hasselnötter

Av: Sanna Töringe

Från: Citroner och rosmarin i mitt kök

5 ingredienser

Att ugnsbaka sparris är ett bra och enkelt sätt att tillaga den. Extra gott blir det med smörfrästa hasselnötter. Recept från boken Citroner och rosmarin i mitt kök.

Se fler recept från boken

Citroner och rosmarin i mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 500 g sparris
  • olivolja
  • salt
  • 1-1,5 dl hasselnötter
  • citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg sparris på en ugnsplåt, ringla över olivolja och strö över lite salt. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Hacka nötterna grovt och stek dem i smör, pressa lite citronsaft över sparrisen och servera med hasselnötterna.