Rödlöksmarmelad

4 röster

Den här rödlöksmarmeladen är ett utmärkt tillbehör till vilt.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


Visa mer

Du behöver

  • 500 g rödlök
  • 25 g smör
  • 30 g honung
  • 30 g syltsocker
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • 0,5 dl portvin
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt.
  2. Smält smöret.
  3. Mjuka löken i smöret.
  4. Tillsätt honung, vinäger och portvin.
  5. Sjud en stund.
  6. Tillsätt syltsocker.
  7. Låt sjuda tills önskad konsistens.
  8. Smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Låt marmeladen svalna och häll sedan upp i syltburk.
9 december 2011

Laddar fler recept