Salsa Verde Cruda

Salsa Verde Cruda

8 ingredienser

15 min

Salsa Verde Cruda passar perfekt till bland annat taco de camarón!

Ingredienser

sats
  • 2 kg tomatillo
  • 10 g jalapeño
  • 5 g habanero
  • 100 g silverlök
  • 70 g färsk koriander
  • 3 avokador (ätmogen)
  • 80 g salt utan jod
  • 10 g vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skölj tomatillo, jalapeño och habanero noggrant.
  2. Skala löken och dela den i grova bitar.
  3. Plocka koriandern (inkludera gärna stjälkarna för mer smak).
  4. Lägg tomatillo, avokado, silverlök, koriander, jalapeño och habanero i en mixer.
  5. Tillsätt salt och vitvinsvinäger.
  6. Mixa allt tills du får en krämig men fräsch salsa med lite textur kvar, den ska inte vara helt slät.
  7. Smaka av med mer salt, vinäger eller chili beroende på syra och hetta.
  8. Förvaras kallt i tättsluten behållare. Bäst inom 24–48 timmar.