Sallad på fiskfilé och kronärtskockor

0 röster
4
Sallad på fiskfilé och kronärtskockor
Foto: TV4

När du får fisk över kan du använd den i en läcker sallad.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kruka bladsallat
  • 300 g kokt, kall fiskfilé
  • 1 förp kronärtskocksbottnar
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 knippa dill

Gör så här

  1. Dela fisken i mindre bitar. Skär kronärtskocksbottnarna i strimlor. Strimla även paprikan. Skala och strimla löken.
  2. Bottna ett vackert fat med sallatsblad. Varva fisk, kronärtskocka, paprika, lök och oliver ovanpå. Dekorera med dill.
  3. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar. Slå vinägretten över salladen före servering.
26 januari 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept