Dressing: Skala och hacka schalottenlöken fint. Vispa ihop senap, vinäger och honung och vispa i olivolja, lite i taget. Blanda i löken och krydda med salt och peppar.
Sallad: Skiva den kokta potatisen och dela tomaterna. Skrubba morötterna rena och kapa blasten några centimeter från roten. Ansa haricots vertsen och koka dem ca 1 minut och morötterna ca 2 minuter. Häll av vattnet och skölj dem kallt. Dela romansallatsstånden i fyra delar på längden och skär sardellerna i strimlor. Blanda samman potatisen med cocktailtomater, morötter, haricots verts, romansallat, sardellfiléer och oliver. Krydda med salt och peppar. Skala äggen och skär dem och citronen i klyftor och lägg överst.
Vitlöksbröd: Grilla bröden på båda sidor, antingen i grillpanna eller över träkolsglöd. Skala vitlöksklyftan, skär den i halvor och gnid in ena sidan av bröden. Droppa över olivolja och strö över gourmetsalt. Servera bröden till salladen.