Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Sagolik punschparfait
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Sagolik punschparfait
Betyg: 3 av 5 (72 röster)
72
Spara
Av:
Köket.se
Från: TV4
5
ingredienser
15 min
Härligt krämig glass med smak av punsch!
Glass och allt som är kallt
Ingredienser
portioner
3 äggulor
1,5 dl socker, knappt
0,5 dl punsch
3 dl vispgrädde
50 g daimchoklad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Vispa äggulorna med sockret tills det blir riktigt pösigt och så att sockerkornen försvinner helt. Tillsätt punchen.
Vispa grädden hårt.
Blanda grädden med ägg- och sockervispet och häll smeten i en form, gärna med löstagbar kant.
Ställ in formen i frysen och låt stå ett dygn eller längre. (Dock ej längre än 2 månader)
Ta ut parfaiten 10 minuter före servering. Garnera med hackad dajm.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut