Sagolik punschparfait

40 röster
15 min
6
Sagolik punschparfait
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från TV4

Härligt krämig glass med smak av punsch!

Visa mer
15 min
6

Du behöver

  • 3 äggulor
  • 1,5 dl socker, knappt
  • 0,5 dl punsch
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g dajm

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med sockret tills det blir riktigt pösigt och så att sockerkornen försvinner helt. Tillsätt punchen.
  2. Vispa grädden hårt.
  3. Blanda grädden med ägg- och sockervispet och häll smeten i en form, gärna med löstagbar kant.
  4. Ställ in formen i frysen och låt stå ett dygn eller längre. (Dock ej längre än 2 månader)
  5. Ta ut parfaiten 10 minuter före servering. Garnera med hackad dajm.
19 februari 2008

Laddar fler recept